Legenda spune că împăratul chinez Sen-Nung a descoperit ceaiul în timp ce fierbea apă la umbra unei tufe, pentru a se trata de efectele neplăcute ale unei plante otrăvite, din care tocmai mâncase. Căteva frunze de tufă au căzut în bolul împaratului, iar apa și-a schimbat culoarea. Sen-Nung a luat o sorbitură. Surprins inițial doar de aroma plăcută a băuturii, s-a simțit, mai apoi revigorat și...vindecat!
Arta preparării ceaiurilor de adevărata calitate se conservă prin tradiție.
Pentru a păstra calitatea ceaiului vă recomandăm să-l preparați după cum urmează:
- Se folosește un singur plic pentru fiecare porție de ceai pe care doriți să o preparați;
- Se fierbe apă rece proaspătă. Înainte de a turna apă în ceșcă, este indicat să o lăsați să se răcească timp de 2 minute;
- Pentru ca infuzia să fie completă, ceaiul preparat trebuie lăsat să se "odihnească" 3-5 minute.